Новини
Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді завітали до Музею війни.

Відбувся перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до України. Його прибуття до м. Київ збігається з Днем Державного Прапора України, який ми відзначаємо перед Днем Незалежності.

Саме в Музеї війни відбулася зустріч Володимира Зеленського та Нарендри Моді. Лідери двох держав відвідали Мультимедійний проєкт «Діти…» – мартиролог наших наймолодших співвітчизників, загиблих у період широкомасштабної російсько-української війни внаслідок бойових дій і терористичних атак росії. Мультимедійна експозиція була створена у співпраці з Офісом генерального прокурора України у 2022 р. й презентована до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії. На жаль, через воєнні злочини кремлівського режиму мартиролог постійно поповнюється іменами нових жертв.

Зустрічав поважних гостей генеральний директор Музею Юрій Савчук. Екскурсію експозицією провела кураторка проєкту Ірина Коцаб’юк.

Володимир Зеленський та Нарендра Моді були глибоко вражені мультимедійним мартирологом. Підтримавши традицію, вони поклали дитячі іграшки на символічний вівтар.

Для Музею війни велика честь у ці складні та напружені часи приймати у себе лідерів країн та презентувати свій проєкт.