Анонси
Цикл лекцій

Вересень – місяць початку й закінчення Другої світової війни. Про один із наймасштабніших конфліктів ми, здавалось би, знаємо майже все: зброя, фронти, стратегії, дипломатичні папери, таємні переговори та жахи нацистської окупації.

А чи відомо вам, як мова вплинула на Другу світову війну? Чим виступи британського короля надихали суспільство, а звернення прем’єр-міністра мотивували не здаватися? Як змінювалися найважливіші документи після перекладу і як це вплинуло на окупацію м. Париж? Що запальні іспанці промовляли до керівництва країн, на території яких не було запеклих боїв? Чим УПА кардинально відрізнялася від інших військових формувань?

Щоб розглянути події Другої світової під новим кутом зору, Музей війни розпочинає цикл лекцій під назвою «Як говорить війна?».

Екскурсовод Музею Олег Преловський пропонує спільне дослідження на лекціях:

1 вересня – ознайомче заняття «Мова війни»;

8 вересня – «Перемога по-англійськи»;

14 вересня – «Війна з французьким шармом»;

22 вересня – «Запальна нейтральність»;

27 вересня – «Боротьба всупереч усьому: ОУН».

Також маєте змогу замовити кожну лекцію окремо у зручний для вас час та день (за розкладом роботи Музею).

Місце зустрічі: Головний корпус Музею, простір виставки «Капсула часу» (монумент «Батьківщина-мати»).

Куратор: Олег Преловський, екскурсовод Музею війни.

Обов’язково бронюйте місце за телефоном (+38044) 285–94–52 або реєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/1ZiMtx78nHFKcKU48. .

Ціна: 100 грн (додатково оплачується вхідний квиток: дорослі – 70 грн, студенти – 30 грн, учні закладів освіти України – 20 грн).

Лекції розраховані на аудиторію до 20 осіб.

Досліджуймо історію цікаво!